biserica ortodoxa romana

8 ani de la întronizarea patriarhului daniel

Astăzi, 30 septembrie, s-au împlinit 8 ani de la momentul în care Patriarhul Daniel a fost întronizat ca Întâistătător al Bisericii Ortodoxe Române. Titulatura completă a Patriarhului Daniel este:

”Arhiepiscop al Bucureștilor, Mitropolit al Munteniei și Dobrogei, Locțiitor al Tronului Cezareei Capadociei și Patriarh al Bisericii Ortodoxe Române”.

La 8 ani de zile de la momentul alegerii sale, Patriarhul Daniel a reușit să se impună ca omul de care era cu adevărat nevoie pentru a menține unitatea Bisericii Ortodoxe Române și a credinței noastre strămoșești, ambele supuse unui atac fără precedent din partea celor ce le vor dispărute din conștiința națională. Patriarhul Daniel este cel care a început și conduce acum lucrările la Catedrala Mântuirii Neamului, edificiul visat de toți precursorii săi în scaunul patriarhal.

A reușit în același timp să aducă Biserica în secolul 21, prin dezvoltarea sectorului de media. Centrul de presă Basilica, care cuprinde televiziunea Trinitas, agenția de știri Basilica și multe ziare și reviste, alături și de radioul Trinitas, fac ca mesajele Bisericii să ajungă acum la toți oamenii, fără a mai fi filtrate și reinterpretate tendențios.

Preafericitul Parinte Dr_ DANIEL

Un lucru extrem de important reușit, care este și acum în plină desfășurare, este acela de a diortosi și uniformiza toate cărțile de cult după care se slujește în sfânta noastră Biserică. Au apărut, astfel, ediții la zi ale Liturghierului, Molitfelnicului, Apostolului, Evangheliei, plus multe din Minee au fost re-editate pentru a cuprinde și slujbele noi ale sfinților români.

Nici activitatea social filantropică nu a fost uitată, Biserica fiind, în acest moment, instituția din România cu cea mai mare activitate socială și filantropică. Iar acest lucru poate fi acum monitorizat live, prin portalul special dedicat acestei activități, de pe siteul Patriarhiei Române.

Sunt și aspecte mai puțin pozitive din păstorirea Patriarhului Daniel. Asupra cărora fără doar și poate trebuie să se aplece cu atenție. O curățenie în rândul preoților, de scoatere a uscăturilor din pădure, este mai mult decât necesară. O atenție dată comunicării cu oamenilor, de mai bună explicare a tot ceea ce face Biserica, este iarăși necesară. La fel cum, ca si până acum, trebuie să rămânem fermi în fața asaltului ce se duce pentru a accepta anomaliile promovate de Cernea și gașca de seculariști.

La acest ceas aniversar, urăm Preafericitului nostru Părinte Patriarh, ani mulți de păstorire, binecuvântați, cu har de la Dumnezeu și cu roade multe, atât pentru poporul păstorit, cât și pentru Întâistătătorul nostru ! Întru mulți ani fericiți !

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s