sinaxar

Sărbătorile lunii octombrie

Intrăm azi în cea de a doua lună a anului bisericesc. O lună plină de sărbători frumoase pentru poporul român, dar și prilej pentru cele mai mari pelerinaje de la noi.

Încă din prima zi, Biserica se îmbracă în haine de sărbătoare, cinstind Acoperământul Maicii Domnului. Pe 2 octombrie este cinstit sfântul sfințit mucenic Ciprian, prilej de mare bucurie pentru enoriașii Bisericii Zlătari din București. 14 octombrie este ziua de cinstire a Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași, când întreaga Moldovă își cinstește ocrotitoarea.

Pe 18 octombrie îl cinstim pe sfântul Apostol și Evanghelist Luca. Pe 21 octombrie, sfinții români își primesc și ei cinstirea: Sfinții Cuvioși Mărturisitori Visarion și Sofronie, Sfântul Mucenic Oprea, sfinții preoți mărturisitori Ioan din Galeș și Moise Măcinic din Sibiel. Pe 26 octombrie este cinstit sfântul Mare Mucenic Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

137886_pelerinaj-sfantul-dimitrie-2012_39_800x537

27 octombrie este zi de mare sărbătoare pentru București și pentru Catedrala Patriarhală, ziua când Biserica noastră îl cinstește pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou Ocrotitorul Bucureștilor ale cărui moaște se află la catedrala Patriarhală.

Sărbătorile lunii octombrie se încheie cu un sfânt român: sfântul ierarh Iachint, mitropolitul Țării Românești.

Reclame

Un gând despre „Sărbătorile lunii octombrie

  1. Îndreptați lucrurile inclusiv calendarul -(iulian)…ascultați îndrumările sf.parinti cu caracter ,demnitate si multă seriozitate sa ne rugam la măicuța domnului sa ne ferească de rău.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s