sinaxar

Sărbătorile lunii decembrie

Ultima lună a anului civil și ce-a de a patra lună a anului bisericesc este plină de sărbători importante. În centrul ei și al întregii perioade a Octoihului stă marele praznic al Nașterii Domnului, sărbătoare cu dată fixă 25 decembrie.

Luna decembrie este o lună plină de sărbători dedicate sfinților români: Sfântul Cuvios Gheorghe de la Cernica (3 decembrie), Sfânta Muceniță Filofteia de la Curtea de Argeș (7 decembrie), Sfântul Ierarh Dosoftei (13 decembrie), Sfântul Cuvios Daniil Sihastrul (18 decembrie), Sfântul Ierarh Petru Movilă, Mitropolitul Kievului (22 decembrie) și Sfântul Cuvios Nicodim cel Sfințit de la Tismana (26 decembrie).

Sfântul Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, sărbătorit pe 6 decembrie, bucuria copiilor, dar și sfântul Ignatie Teoforul, episcopul Antiohei, întregesc o perioadă extrem de frumoasă din an, dedicată Sărbătorilor de Iarnă.

Și duminicile din această lună sunt speciale: Duminica Sfinților Strămoși ai Domnului și Duminica Sfinților Părinți după trup ai Domnului.

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s