sinaxar

Sărbătorile lunii martie

Luna martie este, în mod tradițional, o lună în care regăsim două din sărbătorile extrem de dragi creștinilor români: pe 9 martie se face pomenirea Sfinților 40 de Mucenici din Sevastia, iar pe 25 martie se face cinstirea Buneivestiri, una din cele mai mari sărbători închinate Maicii Domnului.

Am început luna martie intrați în perioada Triodului,  astfel că luna aceasta va fi extrem de bogată din punct de vedere liturgic, urmând să avem parte de ultimele 2 Duminici pregătitoare pentru post (Duminica Înfricoșătoarei Judecăți și a Izgonirii lui Adam din Rai). Prima săptămână a Postului (14 – 19 martie) ne va aduce slujbele Deniei Canonului celui Mare și 2 zile aliturgice (luni și marți). Tot în această lună vom avea și 2 Duminici din Post, a Ortodoxiei și a Sfântului Ierarh Grigorie Palama.

Ca și sfinți români cinstiți în această lună îi avem pe Sfântul Sfințit Mucenic Efrem, Episcopul Tomisului (pe 7 martie) și pe Sfântul Mucenic Montanus preotul și soția sa Maxima (pe 26 martie). De reținut este și Sâmbăta Morților sau Moșii de iarnă, ce anul acesta pică pe 5 martie.

bunavestire_0

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s